Op wetenschapskamp

Gebeten door raadsels, wetenschappelijke experimenten en techniek? Wil jij altijd, maar dan ook altijd weten hoe de vork in de steel zit? Dan is een JoMus wetenschapskamp écht iets voor jou. Een dag op wetenschapskamp bestaat uit een plezante mix van de onderstaande lessen, binnen een bepaald thema. Altijd gegeven door geweldige vakleerkrachten en monitoren.

  • eigen onderzoek
  • demonstraties en presentatietechnieken
  • proefjes, proefjes en proefjes
  • wetenschappelijke uitleg
  • sport en spel

Het kamp begint om 9u30 en eindigt om 16u. Voor en na de activiteiten is er opvang voorzien van 8u tot 9u30 en van 16u tot 17u30. Wij voorzien 2x per dag lekker fruit en/of knapperige groentjes die we samen opeten tijdens onze korte pauzes.

Welk thema kies jij?

Hoe werkt een (water)raket? Wat zijn sterren? Wat is het verschil tussen astronomie en astrologie? Hoe werkt het pak van een astronaut? Hoe ziet ons zonnestelsel eruit? Hoe kunnen ruimtevaarders eten, slapen, douchen en… plassen? En zo kunnen we nog uuuuuuren doorgaan! Je ziet het al, het wetenschapskamp over de ruimtevaart wordt bangelijk interessant, maar vooral superplezant!

Ben jij er klaar voor? Wij gaan onze zintuigen onder de loep nemen! En niet alleen die van ons, ook die van de dieren. Ge-wel-dig! Zien, horen, proeven, voelen, ruiken: elke kampdag bestuderen we een ander zintuig én kijken we naar de manier waarop ze samenwerken. Zo bangelijk interessant! VOEL jij het al kriebelen? ZIE jij het al helemaal zitten? SMAAKT dit naar meer? Tot snel! Het wordt superplezant!

Stroop je mouwen al maar op, want wij gaan zelf een escape room bouwen! En dat niet alleen. We gaan anderen uitdagen met onze zelfgemaakte raadsels én spelenderwijs kennis maken met coderen en programmeren. En daarna? Daarna gaan we een kettingreactie fabriceren zoals alleen een echte ingenieur dat kan. Het wetenschapskamp wordt bangelijk!

Boek je kamp

Voel jij het ook al kriebelen?