Op wetenschapskamp

Gebeten door raadsels, wetenschappelijke experimenten en techniek? Wil jij altijd, maar dan ook altijd weten hoe de vork in de steel zit? Dan is een JoMus wetenschapskamp écht iets voor jou. Een dag op wetenschapskamp bestaat uit een plezante mix van de onderstaande lessen, binnen een bepaald thema. Altijd gegeven door geweldige vakleerkrachten en monitoren.

  • eigen onderzoek
  • demonstraties en presentatietechnieken
  • proefjes, proefjes en proefjes
  • wetenschappelijke uitleg
  • sport en spel

Welk thema kies jij?

Hoe werkt een (water)raket? Wat zijn sterren? Wat is het verschil tussen astronomie en astrologie? Hoe werkt het pak van een astronaut? Hoe ziet ons zonnestelsel eruit? Hoe kunnen ruimtevaarders eten, slapen, douchen en… plassen? En zo kunnen we nog uuuuuuren doorgaan! Je ziet het al, het wetenschapskamp over de ruimtevaart wordt bangelijk interessant, maar vooral superplezant!

Wat is een wetenschapper eigenlijk? En welke briljante wetenschappers lopen/liepen er zoal rond op onze planeet? Wat is de Nobelprijs? Aan de hand van een keitof vriendenboekje kom jij meer te weten over de achtergrond van een aantal topwetenschappers. En daarna… gaan wij lekker zelf aan de slag met hun theorieën. A.d.h.v. proefjes en spelletjes uiteraard! Wedden dat je er na dit kamp een nieuwe BFF bij hebt?

Ben jij er klaar voor? Wij gaan onze zintuigen onder de loep nemen! En niet alleen die van ons, ook die van de dieren. Ge-wel-dig! Zien, horen, proeven, voelen, ruiken: elke kampdag bestuderen we een ander zintuig én kijken we naar de manier waarop ze samenwerken. Zo bangelijk interessant! VOEL jij het al kriebelen? ZIE jij het al helemaal zitten? SMAAKT dit naar meer? Tot snel! Het wordt superplezant!

I’m a survivor, I’m not gon’ give up! Zou jij het in je eentje redden op een onbewoond eiland? Na ons wetenschapskamp SO-WIE-SO wel! Vuur maken, elektriciteit maken, water zuiveren, de weg vinden (overdag en ‘s nachts), signalen uitsturen. Wij gaan ermee aan de slag en maken er een bangelijke week van vol eigen onderzoek en experimenten!

Stroop je mouwen al maar op, want wij gaan zelf een escape room bouwen! En dat niet alleen. We gaan anderen uitdagen met onze zelfgemaakte raadsels én spelenderwijs kennis maken met coderen en programmeren. En daarna? Daarna gaan we een kettingreactie fabriceren zoals alleen een echte ingenieur dat kan. Het wetenschapskamp wordt bangelijk!

Hop naar de wetenschapskampen

Voel jij het ook al kriebelen?