Op wetenschapskamp

Gebeten door raadsels, wetenschappelijke experimenten en techniek? Wil jij altijd, maar dan ook altijd weten hoe de vork in de steel zit? Dan is een JoMus wetenschapskamp écht iets voor jou. Een dag op wetenschapskamp bestaat uit een plezante mix van de onderstaande lessen, binnen een bepaald thema. Altijd gegeven door geweldige vakleerkrachten en monitoren.

  • eigen onderzoek
  • demonstraties en presentatietechnieken
  • proefjes, proefjes en proefjes
  • wetenschappelijke uitleg
  • sport en spel

Het kamp begint om 9u30 en eindigt om 16u. Voor en na de activiteiten is er opvang voorzien van 8u tot 9u30 en van 16u tot 17u30. Wij voorzien 2x per dag lekker fruit en/of knapperige groentjes die we samen opeten tijdens onze korte pauzes.

Welk thema kies jij?

Stroop je mouwen al maar op, want wij gaan zelf een escape room bouwen! En dat niet alleen. We gaan anderen uitdagen met onze zelfgemaakte raadsels. En daarna? Daarna gaan we een kettingreactie fabriceren zoals alleen een echte ingenieur dat kan. Het wetenschapskamp wordt bangelijk!

Ben jij er klaar voor? Wij gaan onze zintuigen onder de loep nemen! En niet alleen die van ons, ook die van de dieren. Ge-wel-dig! Zien, horen, proeven, voelen, ruiken: elke kampdag bestuderen we een ander zintuig én kijken we naar de manier waarop ze samenwerken. Zo bangelijk interessant! VOEL jij het al kriebelen? ZIE jij het al helemaal zitten? SMAAKT dit naar meer? Tot snel! Het wordt superplezant!

I’m a survivor, I’m not gon’ give up! Zou jij het in je eentje redden op een onbewoond eiland? Na ons wetenschapskamp SO-WIE-SO wel! Vuur maken, elektriciteit maken, water zuiveren, de weg vinden (overdag en ‘s nachts), signalen uitsturen. Wij gaan ermee aan de slag en maken er een bangelijke week van vol eigen onderzoek en experimenten!

Boek je kamp

Start inschrijvingen wetenschapskampen zomervakantie vanaf 1 december 2023! 

Voel jij het ook al kriebelen?