Maatregelen ivm het Coronavirus

Update 21/03/2020: 

Lieve ouders en JoMussen

Binnen de JoMus-familie en ver erbuiten hopen we dat iedereen zo gezond mogelijk kan blijven en dat onze zorgverleners gespaard blijven van scenario’s zoals in Italië. Hoewel het niet eenvoudig is om een belangrijk deel van onze activiteiten te annuleren, dragen we met overtuiging ons steentje bij. Volgens de nieuwe richtlijnen van de overheid zijn de vakantiekampen van JoMus in de Paasvakantie dan ook afgelast. (zie video ‘jeugd’ op volgende link.

We zijn er ons van bewust dat we tijdens vakantieperiodes de maatschappelijke rol van scholen overnemen. In dit kader willen wij de ouders die opvang nodig hebben, vragen om dit te laten weten. Op deze manier zijn we voorbereid in het geval dat de regering ons richtlijnen geeft over hoe we in deze nood tegemoet kunnen komen. We zullen de aantallen ook doorsturen naar de overkoepelende jeugddienst zodat zij goed geïnformeerd hun beslissingen kunnen nemen. We kunnen niets beloven maar, net als iedereen in deze tijden, doen we ons best om de situatie voor iedereen zo haalbaar mogelijk te maken.

Paasvakantie 
Voor de JoMus-kampen van de Paasvakantie 2020 zetten we de opties even op een rijtje:

  1. Omdat we allemaal getroffen worden, zouden we in de eerste plaats een gulden middenweg willen voorstellen. Je kan het kamp omboeken naar een ander kamp naar keuze t.e.m. Paasvakantie 2021. Een deel van deze kampen is nog niet gekend. Indien je een kamp na de zomervakantie wil kiezen, bezorgen we je een tegoedbon.

  2. Uiteraard begrijpen we het ook als je een terugbetaling zou wensen. Wij zorgen hier dan voor in de loop van april 2020.

  3. Als derde optie willen we je voorzichtig meegeven dat je, indien je dat wenst en aankan, (een gedeelte van) het bedrag kan kwijtschelden.

Je kan je keuze en eventuele vragen doorgeven via jomusvzw@gmail.com. Wij hebben heel wat werk voor de boeg de volgende dagen. Gelieve ons even de tijd te geven om je keuze te verwerken.

Lessen 
Momenteel zijn al de JoMus-lessen nog steeds opgeschort. Als de lessen kunnen starten ten laatste begin mei, dan gaat de zomershow door. Onze fantastische leerkrachten hebben hiervoor filmpjes gemaakt en het script aangevuld met de juiste rolverdeling en enkele kleine wijzigingen. We hebben deze naar je doorgemaild. 

Als de lessen op 2 mei niet kunnen starten, dan gaan we de zomershow uitstellen. Als dit het geval is dan krijg je van ons terug een e-mail met meer informatie.

Graag beleven we samen met de JoMussen in de toekomst, nog veel vakantieplezier!

Musical-e groeten
Het JoMus-team

————-

Update 18/03/2020: 

Lieve ouders en JoMussen

De laatste tijd worden de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan steeds drastischer. In het kader hiervan zijn wij verplicht om onze activiteiten (zowel de lessen als onze vakantiekampen) t.e.m. de Paasvakantie te annuleren. Binnenkort geven we meer informatie.

Bedankt voor jullie begrip en geduld. Blijf gezond!
Het JoMus-team

————-

Update 12/03/2020: 

Beste ouders en JoMussen

Afgelopen dagen zijn de maatregelen tegen het coronavirus steeds drastischer geworden. De stand van zaken hierover volgen we aandachtig op. De maatregelen die JoMus zal volgen zijn analoog aan deze die door jeugdverenigingen worden gevolgd.

Concreet wil dit zeggen dat de lessen op zaterdagen jammer genoeg niet doorgaan t.e.m. eind maart. Dit was een moeilijke beslissing omdat we volop in de voorbereidingen zitten voor onze zomershow. We zijn daarom aan het bekijken hoe we dit best kunnen opvangen.

Onze vakantiekampen in de Paasvakantie zullen momenteel gewoon doorgaan. We volgen dit op de voet op. Afhankelijk van hoe de situatie vordert en wat de bevoegde instanties beslissen, bekijken we welke maatregelen we zullen nemen.

Ik wens jullie een goede gezondheid en een prettige dag!

Nele

.

Bron : Vrt.be

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *