Wetenschapskampen

Is je kind gebeten door wetenschap en techniek? Wil het altijd, maar dan ook altijd weten hoe de vork in de steel zit? Of wil het eens iets nieuws proberen tijdens de vakantie? Dan zijn onze wetenschapskampen echt iets voor jullie. Het kamp is een meeslepende mix van plezante spelletjes en activiteiten in de vorm van proefjes, wetenschappelijke uitleg, eigen onderzoek en experimenten. En dat allemaal onder leiding van enthousiaste wetenschapsstudenten en animatoren met een passie voor STE(A)M. Lees er hieronder alles over!

Naar de kampen

Programma

Praktisch

De ochtendopvang start om 8 uur. De kampactiviteiten starten stipt om 9u30 en eindigen om 16u. Wie nog niet meteen naar huis wil, kan terecht in de opvang tot 17u30.

Er is voor elk kind een labojas, beschermende handschoenen en een veiligheidsbril voorzien.

Elke week komt de fruitboer langs zodat we 2x per dag van lekker vers seizoensfruit of knapperige groentjes kunnen proeven. Wie liever zijn/haar eigen tussendoortje opeet, mag dat natuurlijk ook.

Op het einde van het kamp is er een toonmoment waar de kids een aantal proefjes uitvoeren en uitleggen. Spannend! Meer info hierover volgt tijdens de kampweek.

Onze wetenschapskampen zijn ontwikkeld voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Valt je kind net buiten deze leeftijdsgroep, maar wil hij/zij toch graag mee op kamp? Contacteer ons dan gerust via info@jomus.be.

Kampthema's

Elk wetenschapskamp staat volledig in het teken van een keitof thema. Deze zomer komen de kampthema’s ‘Survival’, ‘Kraak de code’ en ‘Zintuigen’ aan bod.

Stroop je mouwen al maar op, want wij gaan zelf een escape room bouwen! En dat niet alleen. We gaan anderen uitdagen met onze zelfgemaakte raadsels. En daarna? Daarna gaan we een kettingreactie fabriceren zoals alleen een echte ingenieur dat kan. Het wetenschapskamp wordt bangelijk!

Ben jij er klaar voor? Wij gaan onze zintuigen onder de loep nemen! En niet alleen die van ons, ook die van de dieren. Ge-wel-dig! Zien, horen, proeven, voelen, ruiken: elke kampdag bestuderen we een ander zintuig én kijken we naar de manier waarop ze samenwerken. Zo bangelijk interessant! VOEL jij het al kriebelen? ZIE jij het al helemaal zitten? SMAAKT dit naar meer? Tot snel! Het wordt superplezant!

I’m a survivor, I’m not gon’ give up! Zou jij het in je eentje redden op een onbewoond eiland? Na ons wetenschapskamp SO-WIE-SO wel! Vuur maken, elektriciteit maken, water zuiveren, de weg vinden (overdag en ‘s nachts), signalen uitsturen. Wij gaan ermee aan de slag en maken er een bangelijke week van vol eigen onderzoek en experimenten!

Boek je kamp

Voel jij het ook al kriebelen?

Bekijk alle kampen Bekijk onze Musicalkampen

Zit je nog met een vraag?